Plånböcker

Plånbok I en plånbok förvarar man sina pengar, sina kredit- och bankkort, id-kort, körkort och vad man nu vill ha i den. Plånböcker är ett smart sätt att samla alla viktiga föremål i en liten förpackning som enkelt får plats i fickan eller väskan.

Både killar och tjejer kan använda plånböcker och de finns i olika storlekar och modeller. Vissa plånböcker har många så kallade kortfickor där man kan förvara id-kort, betalkort, medlemskort eller visitkort. Har man många kort som man behöver ha med sig kan det vara smart att köpa en plånbok med många sådana fack. Det finns såklart även plånböcker med få eller inga kortfickor som kanske passar den som inte har särskilt många kort.

Plånböcker kommer nuförtiden i olika material. Vanligast och mest traditionellt är plånböcker i läder. De är slitstarka och nöts inte direkt om man har de i en väska eller i fickan. Det finns även plånböcker av låtsasläder eller andra plastmaterial.

På senare år har svenskarna mer och mer börjat uppskatta plånboken och många väljer att köpa dyra varianter då det likt väskan blivit en statussymbol. Populära är mönstrade varianter från de stora modehusen som Louis Vuitton, Gucci och Chanel. Det är även populärt att köpa de betydligt billigare piratkopior när man är på semester.

Accessoarer