Halsband

Halsband Ett halsband är ett smycke som hänger runt halsen. Det kan vara allt från ett pärlband till ett snöre. Silverhalsband är länge varit populärt och det är något som aldrig kommer gå ur tiden. Är man kristen är det populärt att ha ett kors på sitt halssmycke. På senare år har det blivit populärt att visa sina intressen genom sitt halsband och i många unga killars halsband hänger det en fotboll eller fotbollssko. Det är även många som har sitt namn eller sina initialer hängandes runt halsen. Många gifta män väljer att ha sin vigselring i en kedja runt i halsen istället för på fingret.

Det är även populärt att hänga asiatiska tecken runt halsen. Framförallt kinesiska och japanska tecken för saker som man känner igen sig i eller vill ha. Populära tecken är krigare, hälsa, familj och liknande.

I skate- och surfarkulturen är det populärt att ha ett snöre eller läderrem med en snäcka eller mussla hängandes på sig runt halsen. Det modet kommer från Australien där surfarkillarna gör egna smycken av saker de hittar på stranden.

Vill man vara uppklädd kan det vara fint med ett klassiskt pärlhalsband. De kan kosta väldigt mycket om det är äkta pärlor men det finns billigare varianter med låtsaspärlor.

Accessoarer