Diadem

diadem Diademet är ett slags smyckeband och en typ av hårprydnad. Ett diadem kan likna en krona fast ett diadem kan bäras av alla till skillnad från kronan.

Diademet blev först populärt runt sekelskiftet 1800-1900 och på 1920-talet. Det skulle då sitta lågt, nästan i pannan och såg nästan mer ut som ett pannband. Diadem används till vardags för att tillbakahålla långt hår och som prydnad.

Under 70- och 80-talen blev plastdiadem moderna. Dessa har ofta små taggar på undersidan för att fästa bättre i håret. De kan också vara inklädda i något tyg. Under 2000-talet har diademet återigen blivit populärt.

Detta har lätt till att det finns diadem i alla tänkbara modeller. Det finns väldigt enkla diadem som oftast är i plast som främst fyller en praktisk funktion och så finns det diadem som är väldigt utsmyckade. Förutom plast finns diadem finns i metall och till och med i trä. På senare tid har det varit modernt med diadem med en rosett på och det blir vanligare och vanligare att folk har diadem med plastblommor på. Diadem har även blivit populära att använda på bröllop och nu för tiden kan till och med bruden använda ett diadem med flor istället för slöja.

Diadem är enkelt att handla online då de vanligaste passar på alla.

Accessoarer