Armband

Armband Armbandet är en accessoar som använts sedan urminnes tider. Ett Armband är ett smycke som fästs på handleden. Det utgörs ofta av en hel eller öppen ring som är tillverkad i metall eller något annat material. Det är vanligt förekommande med utsmyckningar i form av pärlor eller ädelstenar eller annat liknande. Det kan även förekomma armband bestående av snören med olika utsmyckningar som små musslor, träbitar eller djurtänder med mera.

Olika typer av armband har varit populära under olika tider i Sverige. Dessutom kan ett armband berätta mycket om din stil. En kille med ett snöre med ett antal stenar runt handleden är kanske surfare eller skatare medan en person med ett svart läderarmband med nitar på kanske är en rocker eller punkare.

Det som är trendigt på armbandsfronten just nu är stora armband i plast eller trä. De har synts till frekvent på de stora klädskaparnas modevisningar och de ledande designerna tillverkar dyra sådana armband. Armbanden får gärna vara färgglada och i riktiga pastellfärger.

Armband kan kosta hur mycket som helst om de är gjorda i dyra material. På vissa armband sitter till och med diamanter. Andra armband är billiga och kan kosta tio kronor. Sådana armband finns ofta vid torghandelsplatser eller på charterorter utomlands.

Accessoarer